Αυτούς διώχνει ο Πογέτ από την ΑΕΚ! - Οι μεταγραφές που θέλει!

Written By livesportsgr on Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 | 23:27

Loading...
Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει καταρτίσει τη λίστα με τις μεταγραφικές επιδιώξεις που θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο.

Δύο για την επίθεση και ένας για την άμυνα, αρκεί να είναι ανώτερης κλάσης. Για ποιους εισηγείται δανεισμό, ποιους δεν βλέπει μπροστά του.
Πέρασε ενάμιση μήνας από την ημέρα που ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Αρκετός χρόνος για να μετρήσει πράγματα και καταστάσεις, για να εξάγει τα απαιτούμενα για εκείνον συμπεράσματα όσον αφορά στο ρόστερ που τέθηκε στη διάθεσή του. Για κάποιους είχε εξ αρχής σχηματίσει είτε θετική, είτε αρνητική άποψη, παρακολουθώντας αγώνες της ομάδας μέσω DVD.

Ζήτησε λίγο χρόνο παραπάνω προκειμένου να είναι απόλυτα σίγουρος. Για να μην αδικήσει κανέναν και πάνω από όλα την ίδια τη δουλειά του. Πλέον έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, οι εισηγήσεις του Πογέτ έχουν ήδη τεθεί υπόψιν των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο κεντρικός άξονας αυτών αφορά στη δραστική μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα δουλεύει καθημερινά. Αν ήταν δυνατόν, θα ήθελε να συνβρίσκεται καθημερινά με 22-23 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφικών προσθηκών. Αυτό δεν μπορεί να ισχύει λόγω της υπαρχούσης υπεραριθμίας στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Παρόλα αυτά, οι αποχωρήσεις θα είναι αρκετές ώστε το ρόστερ να αριθμεί από τον ερχόμενο μήνα, μάξιμουμ 26-27 παίκτες, μαζί με τους τερματοφύλακες. Ας ξεκινήσουμε όμως από τις επιθυμητές προσθήκες.

Φορ περιοχής: Ο Πογέτ έχει μεταφέρει την ξεκάθαρη επιθυμία του για έναν ακόμα επιθετικό που θα σκοράρει με ευκολία μέσα στο κάδρο. Και τούτο διότι έχει συμπεράνει ότι για τη θέση αυτή μπορεί να εμπιστεύεται απόλυτα μόνο τον Τζιμπούρ. Άλλωστε είναι ξεκάθαρες η πρόθεσή του να μονιμοποιήσει τον Αραβίδη ως δεύτερο επιθετικό και η απόφασή του να μην υπολογίζει στον Κρισάντους. Θέλει φορ με καλό βιογραφικό στην επίτευξη γκολ και δοκιμασμένο σε ανώτερο πρωτάθλημα.

Εξτρέμ δύο πτερύγων: Δεν είναι ο προπονητής που θα συμβιβαστεί με παίκτες που θεωρεί ότι δεν ταιριάζουν απόλυτα στα θέλω του. Επί παραδείγματι δεν δίστασε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Βάργκας και Μπουονανότε και να δώσει ευκαιρίες στον Πλατέλλα. Ζητεί την απόκτηση ενός εξτρέμ που θα ξέρει να παίζει καλύτερα στη γραμμή από τους υπάρχοντες (που εξ ανάγκης λογίζονται ως ακραίοι δίχως να είναι) αλλά και ο οποίος θα ξέρει να πατά περιοχή και να βρίσκει γκολ. Το ιδανικό θα είναι να ανταποκρίνεται επαρκώς και στις δύο πτέρυγες.

Στόπερ ανώτερου επιπέδου: Αρχικά θεώρησε ότι είναι καλυμμένος με τους υπάρχοντες, όμως αρχίζει να διαπιστώνει ελλείμματα και αδυναμίες. Θα ήθελε έναν κεντρικό αμυντικό αρκεί αυτός να είναι σημαντικά καλύτερος από τους υπάρχοντες, πράγμα δύσκολο τον Γενάρη. Για την ακρίβεια θα ήθελε κάποιον στόπερ με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ, πρωτάθλημα το οποίο θεωρεί ως το απόλυτο κριτήριο για την ικανότητα ενός παίκτη της συγκεκριμένης θέσης. Σύμφωνα με τον Πογέτ, ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει αγωνιστεί εκεί ως βασικός για κάποιες σεζόν, έστω και σε μικρομεσαία ομάδα, στην Ελλάδα θα κάνει ουσιαστικά διαφορά. Ζητούμενο και εδώ η ταχύτητα που απουσιάζει από τον Άρθο.
Οι αποχωρήσεις: Δεν έχει κάνει ιδιαίτερες υποδείξεις για το πως πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΚ την κατάσταση με τους παίκτες που δεν υπολογίζει. Αυτό που ο Πογέτ δεν επιθυμεί, είναι το να τους έχει στα πόδια του διότι θεωρεί ότι δυσκολεύεται να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει και πρέπει. Δεν του αρέσει επίσης να αντικρίζει καθημερινά μουτρωμένα πρόσωπα παικτών που καταλαβαίνουν ότι δεν υπολογίζονται. Θεωρεί ότι πλήττεται συνολικά το κλίμα των αποδυτηρίων αλλά και ότι είναι άδικο για εκείνους. Και αυτό έχει μεταφέρει στους Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς.

Ο Πογέτ δεν εισηγήθηκε πωλήσεις ή δανεισμούς. Αφήνει στην ΑΕΚ τη διακριτική ευχέρεια για πως θα διαχειρισθεί περιπτώσεις όπως του Ανάκογλου, του Ανδρεόπουλου, του Γροντή, του Βασιλαντωνόπουλου, του Σβάρνα, του Πεταυράκη, του Φαγέ, του Καραγκιολίδη, ενδεχομένως και του Τζανετόπουλου (αν το θέμα της ανανέωσής του προκύψει προβληματικό). Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι ότι θα πρέπει άμεσα να έχουν λυθεί τα ζητήματα παικτών που δεν υπολογίζει διότι αν παραμείνουν στο ρόστερ τέτοιοι, θα αναγκαστεί να τους υποβιβάσει στη δεύτερη ομάδα για προπονήσεις. Και αυτές είναι καταστάσεις δύσκολα διαχειρίσιμες.

Ο τελευταίος λόγος: Θα ανήκει σε εκείνον για τους παίκτες που θα αποκτηθούν. Ο Πογέτ έχει εισηγηθεί δύο συγκεκριμένα πρόσωπα από το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και περιμένει να διαπιστώσει τα «κοψίματα» παικτών που θα συμβούν στις εκεί ομάδες, μέσω των οποίων ενδέχεται να προκύψουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δανεισμών. Θα είναι ανοιχτός στις προτάσεις του Μιλοβάνοβιτς βάσει των χαρακτηριστικών που έχει ζητήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί στην ομάδα παίκτη που δεν γνωρίζει και για τον οποίο δεν έχει εκείνος ανάψει το πράσινο φως ώστε να γίνει διαπραγμάτευση.

Πηγή: www.sport24.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.