Η ΑΕΚ γκρεμίζει την ΕΠΟ!

Written By livesportsgr on Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 | 00:03

Loading...
Η ΑΕΚ ρεζίλεψε την διοίκηση της ΕΠΟ! Με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας γίνεται αποδεκτό το περιεχόμενο και το επικριτικό ύφος της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στις 21 Αυγούστου και την απαλλάσσει από τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμηση καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς»!

Μία απόφαση κόλαφος για την διοίκηση Γκιρτζίκη, η οποία θα προκαλούσε – σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα –  μαζικές παραιτήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καθώς θέτει θέμα αξιοπιστίας στην ηγεσία του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ με την απόφαση αυτή έχει επικυρώσει  νομικά το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την διοίκηση της ΕΠΟ όπως είχε εκφραστεί στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Μία δικαίωση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς η νομική ερμηνεία που αφορά το σκεπτικό αποδέχεται ως βάσιμη την κριτική της ΑΕΚ για την σήψη και την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υιοθετεί το σκεπτικό για τις επιφυλάξεις προς την ηγεσία της ΕΠΟ, την οποία η διοίκηση της Ένωσης χαρακτηρίζει πλήρως απαξιωμένη!

Το επίμαχο απόσπασμα από την επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ όπως εκφράστηκε στις 21 Αυγούστου ήταν:

«Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».

Η ΑΕΚ είχε κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η επιτροπή αποτελείται από τακτικούς δικαστές κι έχει δύο τμήματα, το ερευνητικό και το δικαστικό.

Το ερευνητικό τμήμα είχε εισηγηθεί την τιμωρία της ΑΕΚ με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, με την υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων σε βάρος της ΕΠΟ. Στη συνέχεια η υπόθεση πέρασε στο δικαστικό τμήμα για τις οριστικές αποφάσεις.

Η ΑΕΚ ενημερώθηκε την Τρίτη (29/12) για την αθώωσή της κι έλαβε γνώση για το σκεπτικό της υπόθεσης. Ένα σκεπτικό που επικυρώνει νομικά κι αποδέχεται πλήρως, τις επιφυλάξεις της ΑΕΚ προς την διοίκηση της ΕΠΟ.

Πρόκειται για την απόφαση 3/2015 της Επιτροπής Δεοντολογίας όπως κοινοποιήθηκε στην ΑΕΚ.

«Η ανακοίνωση έχει επικριτικό περιεχόμενο αφού αποδίδει στα πρόσωπα αυτά (ΕΠΟ) ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ». Τι αναφέρει δηλαδή στην εισαγωγή του σκεπτικού η επιτροπή; Πως οι μομφές της ΑΕΚ είναι βάσιμες επειδή δεν προκύπτει πως ήταν αναληθείς!

Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Καϊμακάμη, είχε προσκομίσει – ως υπεράσπιση των θέσεών της για την αντίληψη της κοινής γνώμης – δημοσιεύματα με ανάλογου ύφους ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής δεοντολογίας:

«Προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζόμενων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης»! Η επιτροπή, δηλαδή, προτείνει την δικαστική διερεύνηση υποθέσεων όπως έχουν καταγραφεί στον Τύπο και αφορούν την ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποδέχεται πως η ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στιο άρθρο 11 του Συντάγματος.

Και καταλήγει «Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημιστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της, αν και οξύτατο, δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ».

*idreamteam
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.