Είδηση - ΒΟΜΒΑ για Λεωφόρο, Παναθηναϊκό και Αλαφούζο!

Written By livesportsgr on Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 | 22:43

Loading...
Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το μεταγραφικό ντεμαράζ του Γενάρη ετοιμάζει για το φινάλε το καλύτερο δώρο στον κόσμο. Την άμεση και ολική ανακαίνιση της Λεωφόρου με ίδια κεφάλαια, χωρίς δηλαδή καν να περιμένει την εκταμίευση από την Περιφέρεια!
Είναι σαφές, πλέον, πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πεισμώσει μετά τα όσα έγιναν στο πρώτο «μισό» της σεζόν. Και αφού φρόντισε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Αντρέα Στραματσόνι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο «γκαζώνει» και για το καλύτερο δώρο στον κόσμο: την ανακαίνιση της Λεωφόρου!
Το «σπίτι» του Παναθηναϊκού δεν έχει την εικόνα που θα έπρεπε να έχει ένα σύγχρονο γήπεδο. Το (ανα)γνωρίζουν άπαντες. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες το «αφεντικό» του «τριφυλλιού» τρέχει ήδη τον σχεδιασμό για να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο εργασιών στη Λεωφόρο μόλις ολοκληρωθούν τα play off του πρωταθλήματος, προκειμένου το γήπεδο να είναι έτοιμο προς παράδοση στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και να μην χρειαστεί να «ξεσπιτωθεί» η ομάδα.

Στην απόφαση, βέβαια, για το... makeover έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, το οποίο εξαφάνισε τις σκιές που υπήρχαν σχετικά με το νομικό καθεστώς της Λεωφόρου αποφασίζοντας ότι η έδρα του Παναθηναϊκού δεν θα γκρεμιστεί, αν δεν γίνει το νέο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συνολικό κόστος της ανακαίνισης της Λεωφόρου θα κινηθεί ανάμεσα στα 12 και τα 15 εκ. ευρώ!

Το κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής είναι ύψους 7 εκ. ευρώ και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να βάλει από την τσέπη του ένα ποσό ανάμεσα στα 5 και τα 8 εκ. ευρώ. Ένα ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, ειδικά από την στιγμή που δεν του ανήκει το γήπεδο. Τα έργα, μάλιστα, στη Λεωφόρο θα ξεκινήσουν με ίδια κεφάλαια, δεδομένου ότι η εκταμίευση των χρημάτων από την Περιφέρεια Αττικής προβλέπεται να καθυστερήσει.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο στάδιο των εργασιών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει δύο διαζώματα πάνω από τις κεντρικές θύρες (που θα ανεβάσουν τη χωρητικότητα της Λεωφόρου στις 21.000-22.000 θέσεις) και πιθανότατα τη δημιουργία σουιτών.

Εφόσον ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Λεωφόρου όχι μόνο θα αυξηθεί η χωρητικότητα του γηπέδου, αλλά θα αλλάξει ολοκληρωτικά η εικόνα της έδρας του Παναθηναϊκού. Η Λεωφόρος θα γίνει ένα σύγχρονο και όμορφο γήπεδο. Όχι το γήπεδο που αξίζει να έχει ο σύλλογος με βάση την ιστορία του και την προσφορά του στον αθλητισμό, αλλά τουλάχιστον θα μεταβληθεί ο υπάρχον ιστορικός χώρος σε κάτι που δεν θα έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Κάτι που ζητούν και πολλοί φίλοι του «τριφυλλιού» και κάτι που αναμφίβολα είναι πιο σημαντικό από κάθε μεταγραφή.

*πηγή: sdna.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.