Το «μπαμ» θα είναι… εσωτερικό στην ΑΕΚ!

Written By livesportsgr on Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 | 00:19

Loading...
Οι μέρες περνούν, τα ονόματα πάνε και έρχονται, τα μεταγραφικά «μπαμ» οργιάζουν διαρκώς (;) αλλά προς το παρόν δεν κινείται τίποτα στον ορίζοντα…

Έχοντας μπει πλέον για τα καλά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και την ΑΕΚ που παρότι δείχνει αγωνιστικά ότι έχει ανάγκη από τουλάχιστον δύο ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της να μην έχει ολοκληρώσει κάποια αγορά μέχρι στιγμής, είναι φανερό ότι η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ θα αναγκαστεί να βασιστεί κατά κύριο λόγο στα «όπλα» που έχει στη διάθεσή της, μερικά εκ των οποίων μοιάζουν να αναβαθμίζονται εκπληκτικά.
Ο Έλντερ Μπαρμπόσα έχει ήδη δείξει ότι θα είναι εκ των κιτρινόμαυρων πρωταγωνιστών του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Οι δύο συνεχόμενες νίκες του Δικεφάλου κόντρα σε Πλατανιά και Ξάνθη πιστώνονται σε μεγάλο ποσοστό στο πρόσωπό του και την μοναδική κυνικότητα που παρουσιάζει στα τελειώματα των φάσεων, με τα δύο από τα τρία τέρματα που έχει πετύχει στα τελευταία δύο ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Όσον αφορά άλλους ποδοσφαιριστές της Ένωσης για τους οποίους υπάρχει η πεποίθηση ότι θα μεταμορφωθούν εντός αγωνιστικού χώρου στον δεύτερο γύρο «ανεβάζοντας» συνολικά ολόκληρη την ομάδα είναι αναμφίβολα ο Ραφίκ Τζιμπούρ που ξαναβρίσκει τα «πατήματά» του, ο Ντιέγκο Μπουονανότε που χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του για το κάτι παραπάνω και ο Ρόναλντ Βάργκας που πρέπει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός στις προσωπικές του προσπάθειες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι παίκτες όπως οι Κορδέρο, Μπακάκης, Ανέστης και Πλατέλλας δεν μπορούν παραδείγματος χάρη να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις, προερχόμενες από τον πάγκο. Η ομάδα χρειάζεται να έχει «βάθος» στο ρόστερ της και ποικιλία στο σύνολό της προκειμένου να ολοκληρώσει τη χρονιά δίχως να «κάψει» ορισμένους παίκτες που ήδη έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα στο γήπεδο.

Ακόμα και αν η διοίκηση της ΑΕΚ προβεί με γρήγορες κινήσεις σε κάποιες μεταγραφικές «πινελιές», το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πογιέτ δεν θα έχει να περιμένει και πάρα πολλά από εκείνους, πόσω μάλλον αν δεν προέρχονται από το «πάνω» ράφι. Το βασικό κομμάτι του σχεδιασμού του Δικεφάλου, παρά το γεγονός ότι δεν προσέχθηκε όσο θα έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι, έχει κατά κάποιον τρόπο «κλειδώσει» μέχρι το τέλος της σεζόν και δύσκολα θα δεχθεί ριζοσπαστικές τροποποιήσεις. Πάντως, εάν οι «εσωτερικές» μεταγραφές που προαναφέραμε αποδώσουν σε ικανοποιητικό βαθμό, τότε πιθανότατα θα καλυφθούν οι εμφανείς ατέλειες που έχουν «στοιχίσει» μέχρι τώρα στην ΑΕΚ και ο δεύτερος γύρος θα κυλήσει σίγουρα περισσότερο ομαλά.

*aeklive
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.