Απειλείται με βαριά τιμωρία ο Ολυμπιακός!

Written By livesportsgr on Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 | 23:44

Loading...
Με βαριά τιμωρία απειλείται ο Ολυμπιακός για τον αναπτήρα που χτύπησε τον Κουλιμπαλί κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά.

Για άλλη μια φορά τα όσα αναφέρει το άρθρο 15 του νέου αθλητικού νόμου δεν εφαρμόζονται στα ελληνικά γήπεδα. Στο σημερινό παιχνίδι του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό στα Χανιά ένας αναπτήρας που «εκσφενδονίστηκε» από την κερκίδα που βρίσκονται οι οπαδοί των ερυθρολεύκων πέτυχε έναν ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, τον Κουλιμπαλί.
Βάσει των όσων αναφέρει το σχετικό άρθρο ο διαιτητής οφείλει να διακόψει οριστικά το παιχνίδι εις βάρος της ομάδας της οποίας ο οπαδός πέταξε το αντικείμενο, δηλαδή στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 15, στην παράγραφος Β και στο εδάφιο αναφέρεται:

«Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Παρά το γεγονός ότι ο Σπάθας δεν διέκοψε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία. Μάλιστα, ως υπότροπος καθώς είχε τιμωρηθεί και για τις φωτοβολίδες που έπεσαν στο παιχνίδι στη Βέροια.

Βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα οι ερυθρόλευκοι απειλούνται με πρόστιμο 40.000 έως 70.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας για 1-2 αγωνιστικές.

«Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι προβλεπόμενες ποινές διπλασιάζονται»! Ποιες είναι οι ποινές; Στο εδάφιο ε) που αναφέραμε παραπάνω προβλέπεται: «Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από 40.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πειθαρχικός κώδικας.

*sport-fm.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.