Αλλοιωμένη βαθμολογία από τη μη διακοπή αγώνων!

Written By livesportsgr on Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 | 00:17

Loading...
Έως και 10 βαθμούς λιγότερους θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός αν τα παιχνίδια του σε Βέροια και Περιβόλια διακόπτονταν, ενώ θα ξεκινούσε το επόμενο με μείον 4! Διαβάστε πώς!

Στις περιπτώσεις ρίψεων αντικειμένων, φωτοβολίδων, καπνογόνων κλπ, δεν υπάρχουν μόνο οι πειθαρχικές ποινές έδρας ή τα πρόστιμα.

Έχουμε επανειλημμένως πει, ότι βάσει του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιχνίδια πλέον διακόπτονται!

Την εφαρμογή του κανονισμού την έχουμε δει φέτος μόνο στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ από τον διαιτητή Παππά.

Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος, δεν διέκοψε τον αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός ως όφειλε. Για το λόγο αυτό, στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκαν μόνο οι πειθαρχικές ποινές του προστίμου και της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών! Η αθλητική δικαιοσύνη, ωστόσο, ήταν σαφής: Το ματς έπρεπε να διακοπεί!

Αν διακοπτόταν, λοιπόν, πέραν των παραπάνω πειθαρχικών ποινών, ο Ολυμπιακός θα τιμωρούνταν βάσει ΚΑΙ του άρθρου 21, παράγραφος 3β του ΚΑΠ, το οποίο λέει:

«Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων… Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:

Με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Δηλαδή ο Ολυμπιακός θα είχε 6 λιγότερους βαθμούς: τους 3 της αφαίρεσης και τους 3 που πήρε από το παιχνίδι, το οποίο θα έχανε στα χαρτιά! Παράλληλα, θα ξεκίναγε το επόμενο πρωτάθλημα με μείον 2!

Πάμε και στο ματς στα Περιβόλια το οποίο είναι ίδια περίπτωση, με τον Ηλία Σπάθα να μην το διακόπτει όταν ο αναπτήρας «βρήκε» τον Κουλιμπαλί.

Αν το διέκοπτε ως όφειλε βάσει Κανονισμού, από τον Ολυμπιακό θα αφαιρούνταν ακόμη 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και ακόμη 2 από το επόμενο ενώ θα έχανε και τον 1 βαθμό που πήρε από τον Πλατανιά λόγω της ισοπαλίας!

Με λίγα λόγια:

Ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να έχει 10 βαθμούς λιγότερους, ενώ θα ξεκίναγε και το επόμενο πρωτάθλημα με μείον 4!!!

Και κάπως έτσι, άλλο ένα πρωτάθλημα αλλοιωμένο συνεχίζεται κανονικά και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός….

*sdna.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

loading...
 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.