Στο +16, αντί στο… +6!

Written By livesportsgr on Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 | 18:05

Loading...
Στους 6 βαθμούς θα μπορούσε να είναι σήμερα η διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αν οι διαιτητές λειτουργούσαν με ισονομία και διέκοπταν τα ματς που όφειλαν να διακόψουν!

Δεν το λέμε εμείς. Δεν το λένε καν οι παραδοσιακοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού! Το είπε η αθλητική δικαιοσύνη των τακτικών δικαστών, με επίσημες αποφάσεις της: Οι αναμετρήσεις Βέροια-Ολυμπιακός 0-2 και Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, έπρεπε να διακοπούν από τους διαιτητές Μήτσιο και Σπάθα αντίστοιχα, για ρίψη δύο καπνογόνων εντός αγωνιστικού χώρου στην πρώτη περίπτωση και για ρίψη αναπτήρα σε ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου στην δεύτερη.

Επαναλαμβάνουμε: οι αποφάσεις είναι επίσημες και δημοσιευμένες, με την δεύτερη βέβαια να μην έχει τελεσιδικήσει ακόμα.

Θυμίζουμε ότι στις περιπτώσεις ρίψεων αντικειμένων, φωτοβολίδων, καπνογόνων κλπ, δεν υπάρχουν μόνο οι πειθαρχικές ποινές έδρας ή τα πρόστιμα, που εν τέλει επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό και στις δύο περιπτώσεις. Έχουμε επανειλημμένως πει, ότι βάσει του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιχνίδια πλέον διακόπτονται, η υπαίτια ομάδα μηδενίζεται (χάνει τα ματς στα χαρτιά) και της αφαιρούνται βαθμοί: 3 για τη φετινή σεζόν και 2 από το επόμενο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 21, παράγραφος 3β του ΚΑΠ, αναφέρει: «Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων… Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής: Με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Την εφαρμογή του εν λόγω κανονισμού την έχουμε δει φέτος μόνο στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ από τον διαιτητή Παππά.

Αν τα ματς του Ολυμπιακού στη Βέροια και στα Περιβόλια διακόπτονταν, όπως η αθλητική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι έπρεπε να γίνει, πέραν των πειθαρχικών ποινών που τους επιβλήθηκαν, οι «ερυθρόλευκοι» θα τιμωρούνταν και με αφαίρεση 3 βαθμών για κάθε ένα από τα δύο ματς, ενώ θα έχαναν και τους αγώνες στα «χαρτιά».

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θα είχε συνολικά 10 βαθμούς λιγότερους: Μείον τρεις για τη Βέροια, μείον τρεις για τα Περιβόλια, απώλεια των τριών βαθμών που κέρδισε στη Βέροια και απώλεια του ενός βαθμού που κέρδισε στα Περιβόλια! Σύνολο 10!

Σήμερα, και μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι, η διαφορά των Πειραιωτών με τον δικέφαλο, είναι στους 16 βαθμούς (61 ο Ολυμπιακός, 45 η ΑΕΚ).

Αν οι διαιτητές είχαν λειτουργήσει ως όφειλαν, βάσει Κανονισμού και βάσει των αποφάσεων των αθλητικών δικαστών, ο Ολυμπιακός σήμερα θα είχε 51 βαθμούς και η ΑΕΚ 45. Δηλαδή η διαφορά θα ήταν στους 6 πόντους!

Με αυτά τα δεδομένα φυσικά, θα μιλάγαμε πλέον για ένα εντελώς άλλο πρωτάθλημα…

*Περιττό να πούμε ότι αν οι διαιτητές έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ο Ολυμπιακός θα ξεκίναγε και το επόμενο πρωτάθλημα με -4 βαθμούς (-2 για τη Βέροια και -2 για τον Πλατανιά).

**Τα παραπάνω στοιχεία παραθέτονται βάσει των σημερινών δεδομένων. Το διευκρινίζουμε αυτό διότι θεωρητικά μπορεί να αφαιρεθούν και από την ΑΕΚ βαθμοί, για τα επεισόδια των οπαδών της στο Περιστέρι.

*sdna
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

loading...
 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.