Κίνδυνος τιμωρίας και για Ολυμπιακό - Κασάμι!

Written By livesportsgr on Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 | 21:04

Loading...
Οι δηλώσεις του Παϊτίμ Κασάμι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και η επίσημη θέση του Ολυμπιακού για Καλογερόπουλο-Σιμιτζόγλου, επιφέρουν πρόστιμο σε παίκτη και ΠΑΕ, ως και τιμωρία της έδρας!

Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η ΑΕΚ που απειλούνται με τιμωρίες λόγω των όσων φέρεται να είπε ο πρώτος προς τον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα και τα οποία προβλήθηκαν το Σάββατο το βράδυ από όλα τα Μέσα. Υπάρχουν συμπεριφορές και από την άλλη πλευρά που επισύρουν ποινές οι οποίες προβλέπονται ρητά από τους κανονισμούς.
Ο Παϊτίμ Κασάμι σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του ντέρμπι ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν γελοίες… Ο διαιτητής κατέστρεψε τον αγώνα. Δεν έδωσε πεντακάθαρη κάρτα σε μια φάση που ο Ζουκουλίνι μου έχει κάνει φάουλ από πίσω. Μου κάνει φάουλ από πίσω, είναι γαμ...νη κόκκινη κάρτα. Και αμέσως μετά έδωσε την αποβολή στον Μποτία. Και δεν είχε τα αρ…ια να πάρει πάνω του την ευθύνη. Πήγε στον βοηθό και τον ρωτούσε αν ήταν τελευταίος παίκτης».

Στο άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί «Δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», στην παράγραφο 1 αναφέρεται: «Ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας των αγώνων, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών, καθώς επίσης και οποιασδήποτε ομάδας και των αξιωματούχων αυτής από τις ΠΑΕ και πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτές ή τις εκπροσωπούν».

Στην παράγραφο 4 αναφέρεται: «Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνα με

δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και τιμωρούνται με τις παρακάτω ποινές: α) Χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων».

Συνεπώς ο Κασάμι κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ και με το να υποχρεωθεί να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.

Στην παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου, ωστόσο, αναφέρεται: «Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1 έως και 5, εάν υπαίτια είναι ομάδα, δύναται να επιβληθεί σωρευτικά η ποινή, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος, διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές».

Συνεπώς για τις δηλώσεις του Κασάμι, αν θεωρηθεί υπαίτια η ΠΑΕ Ολυμπιακός και αν θεωρηθεί και ιδιαίτερα βαρύ το παράπτωμα, τότε απειλείται και η ίδια με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών!

Όμως, τον Ολυμπιακό τον βαραίνει κι άλλη παράβαση…

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, σε επίσημη θέση που διέρρευσε η ΠΑΕ, τονίζεται: «Απόψε είδαμε από το διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Που είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία 4 χρόνια, συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Στην ανακοίνωσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» βάλλουν όχι μόνο κατά του διαιτητή του αγώνα, αλλά και κατά του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου!

Στην περίπτωση αυτή, ισχύει το άρθρο 25, παράγραφος 4 περί δυσφήμησης των διαιτητών (τουλάχιστον 20.000 ευρώ πρόστιμο), αλλά ισχύει και η παράγραφος 5 που αναφέρει: «Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης θεωρείται η δυσφήμιση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, των

οικείων Ενώσεων, των ΟΡΓΑΝΩΝ και στελεχών τους με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις».

Και σε αυτή την περίπτωση το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Όμως επειδή εδώ έχουμε επίσημη θέση της ΠΑΕ (άρα είναι αυτονοήτως υπαίτια), αν κριθεί ότι η θέση αυτή είναι ιδιαιτέρως βαριά (ως παράπτωμα), τότε ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύσει και πάλι με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (παράγραφος 6).

Να σημειωθεί ότι τόσο για τις δηλώσεις Κασάμι όσο και για τη επίσημη θέση του Ολυμπιακού, αρμόδια να επιληφθεί είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, έπειτα από πειθαρχική δίωξη του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα».

Μπορεί βέβαια, να αιτηθεί τη δίωξη του Κασάμι και του Ολυμπιακού ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα και τελευταία το έχει δείξει αρκετές φορές: Στις διαρροές του Παναθηναϊκού για τον διαιτητή Παπαδόπουλο που απλά τον είπε «αετομάτη», στις δηλώσεις Μελισσανίδη για «νεκροκεφαλές» και «γκρανκάσες», στην ατάκα πάλι του Μελισσανίδη στην εκδήλωση της Aegean στον Ρέμο περί… διαιτητών που θα σφυρίζουν στα τρένα κλπ.
Έρχεται πρόστιμο για ΑΕΚ

Με βαρύ πρόστιμο απειλείται και η ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της και συγκεκριμένα για τα όσα γράφτηκαν σε φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή για τα καπνογόνα που άναψαν και τις κροτίδες που έσκασαν.

Και κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο και όχι με… κάτι παραπάνω, διότι τα καπνογόνα και οι κροτίδες δεν εκτοξεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια, για άναμμα καπνογόνων, η Ένωση (όπως και όλες οι μεγάλες ΠΑΕ) είναι πολλάκις υπότροπη και ο κανονισμός προβλέπει ποινή έδρας, αλλά ο αθλητικός δικαστής της Super League έχει δείξει ότι κάνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας (η ποινή να μην είναι εξοντωτική αλλά ανάλογη με τη βαρύτητα του αδικήματος).

sdna
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

loading...
 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.