Ο παίκτης της ΑΕΚ που έγινε αγρότης!

Written By livesportsgr on Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 | 00:56

Loading...
«Πόσο πολύ τον αγαπώ τον Ευρυπίδη Κατσαβό…» Αυτό το σύνθημα είχε γράψει την δική του ιστορία το 1996, όταν ο αμυντικός μέσος από τη Βέροια είχε μετατραπεί σε μήλο της έριδος ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Αρη και ΠΑΟΚ.

Ο Κατσαβός είχε ένα κώλυμα… Είχε μόνο μια επιλογή… Συνειδητή… Ήθελε να πάει στην  ομάδα της καρδιάς του, στην ΑΕΚ. Έγινε έτσι ένας νέος Νικολαϊδης.
Τον Δεκέμβριο του 1996 ο Κατσαβός εκδήλωσε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Βέροια, Βασίλη Τσιαμήτρο, την επιθυμία του να μεταγραφεί στην ΑΕΚ. Την πλήρωσε ακριβά, αφού ο πρόεδρος τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες και κατέθεσε στην ΕΠΑΕ αίτημα διακοπής συμβολαίου.

Ο Κατσαβός έμεινε στην εξέδρα, περιμένοντας καρτερικά τη λύση στο πρόβλημα του… Δεν άκουγε με τίποτα τα όσα του μετέφεραν από το περιβάλλον του προέδρου, να βάλει νερό στο κρασί του και να πάει στον Ολυμπιακό…

Ο σκληροτράχηλος μέσος έβαλε πλώρη για την ομάδα της καρδιάς του και διεκδίκησε την μεταγραφή του στην Ένωση με ένδικα μέσα. Έτσι το καλοκαίρι του 1997 ο δικαιώθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στην οποία είχε προσφύγει διεκδικώντας την ελευθερία του… Και η ελευθερία του ήταν μια λέξη απλά… Μια λέξη μαγική όμως… ΑΕΚ!

Ο γεννημένος στις 14 Σεπτεμβρίου του 1973, Ευρυπίδης Κατσαβός ήταν πολύ δυνατός παίκτης και με πολλά τρεξίματα… Έμεινε στην Ένωση μια τριετία χωρίς να καταφέρει να εντυπωσιάσει, ωστόσο αποτελούσε μια σταθερή μονάδα που έβγαζε εμπιστοσύνη…

Συνολικά αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο και 4 στην Ευρώπη. Κόντρα στην Ντίναμπουργκ έκανε σεφτέ στο ευρωπαϊκό κοστούμι, πετυχαίνοντας μάλιστα και μια γκολάρα (το τρίτο της ΑΕΚ) με σουτ οβίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή…

Ήταν το μοναδικό γκολ του Κατσαβού με την φανέλα της αγαπημένη τους ΑΕΚ. Σε εκείνο το παιχνίδι, η ΑΕΚ ντυμένη στα λευκά, φιλοδώρησε με μια πεντάρα την κιτρινόμαυρη ομάδα της Λετονίας.
*aeklive
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.