Σε ποιον έβαλε «χέρι» ο Κοντονής στη σύσκεψη ασφαλείας του ΑΕΚ - Ολυμπιακός;

Written By livesportsgr on Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 | 18:39

Loading...
Ποιόν είχαν ως στόχο οι συστάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στη σύσκεψη ασφαλείας του ΑΕΚ – Ολυμπιακός και τι ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να δώσει το «παρών» στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, σε μια κίνηση που είχε και συμβολικό χαρακτήρα εν όψει του αγώνα του Σαββάτου και της προσπάθειας που θα γίνει για την ομαλή διεξαγωγή του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι ανυποχώρητη και θα δείξει μηδενική ανοχή στα θέματα βίας και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του αγώνα μέσα σε ήρεμο κλίμα.

Επίσης, ο Κοντονής φέρεται να έκανε συστάσεις στην Αστυνομία με αφορμή την έκθεση της Σούπερ Λίγκα, που αναφέρει ότι στο Περιστέρι και το ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Πρέπει να σημειωθεί ότι για το εν λόγω ματς και τα όσα συνέβησαν ο Υφυπουργός είχε συλλέξει πληροφορίες και από αλλού και για τον λόγο αυτό -όπως αποκάλυψε το SDNA- επισκέφτηκε χθες το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο Υφυπουργός επέμεινε πολύ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σε όσα θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ το Σάββατο. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ζήτησε αυξημένη αστυνομική δύναμη και τόνισε ότι οι αστυνομικοί που θα εργαστούν για το παιχνίδι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και «εξόχως επαγγελματίες».

Παράλληλα ζήτησε από την ΑΕΚ να λάβει κι αυτή από την πλευρά της όλα τα απαραίτητα μέτρα. Κάποια στιγμή τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν είναι δυνατόν 50.000 άνθρωποι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ήσυχα ένα παιχνίδι, επειδή δεν θέλουν 500 άτομα».

Ο Σταύρος Κοντονής είναι έντονα προβληματισμένος εν όψει του ντέρμπι (αλλά και εν όψει του αγώνα της Τετάρτης μεταξύ του Ατρομήτου και του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο) και για τον λόγο αυτό αποφάσισε την τελευταία στιγμή η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ΑΕΚ – Ολυμπιακός να γίνει στη ΓΓΑ.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή τον προβλημάτισε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα τάξης στο Περιστέρι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα πάει ξανά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Νίκο Τόσκα, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας και του επικεφαλής του τμήματος αθλητικής βίας.

*sdna.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.