Αυτό είναι το (κόκκινο) παρελθόν του παρατηρητή Κύρκου!

Written By livesportsgr on Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 | 00:49

Loading...
Πως καρατομήθηκε από την ΚΕΔ ως ανεπαρκής κι έγινε παρατηρητής διαιτησίας, το περιβόητο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός το 2011 και το φύλλο αγώνα που έμεινε στην ιστορία

Το όνομα του Δημήτρη Κύρκου κάνει ντόρο τις τελευταίες ώρες καθώς ως παρατηρητής διαιτησίας παρέπεμψε τον ρέφερι Καλογερόπουλο με χαμηλό βαθμό για την απόδοσή του στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, παρά το γεγονός πως κατά γενική ομολογία ο συγκεκριμένος διαιτητής σφύριξε 50-50.

Ωστόσο, ο Κύρκος ήταν ήδη γνωστός καθώς όταν ήταν εν ενεργεία διαιτητής μας είχε απασχολήσει δεόντως στον περιβόητο αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 το 2011.

Τι είχε συμβεί σε εκείνο το παιχνίδι; Κατά τους «ερυθρόλευκους» ο (τότε) διαιτητής Κύρκος δεν είχε καταλογίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χουανίτο στον Α. Παπαδόπουλο, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού.

Ο Κύρκος είχε καρατομηθεί από την ΚΕΔ μετά από αυτό το παιχνίδι και στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν 2011-2012 τέθηκε εκτός πινάκων.

Επιπλέον, ο παρατηρητής, πλέον, Δημήτρης Κύρκος ήταν εκ των βασικών μαρτύρων στη δίκη των στημένων αγώνων που έγινε τον Οκτώβριο του 2013 όταν και στην κατάθεσή του στην εισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου υποστήριξε πως η καρατόμησή του «ήταν απόφαση της ΚΕΔ. Θεώρησαν όταν δεν πήγα καλά. Κάνει ότι θέλει η ΚΕΔ. Πιθανότατα να με έκρινε ανεπαρκή».

Τι κρατάμε; Πως ένας ανεπαρκής διαιτητής που καρατομήθηκε από την ίδια την ΚΕΔ, πήρε πόστο παρατηρητή διαιτησίας και βαθμολογεί την απόδοση διαιτητών σε παιχνίδια.

Πως γίνεται τώρα ένας κακός διαιτητής, από την στιγμή που τέθηκε κι εκτός πινάκων, να είναι καλός παρατηρητής μόνο στην ΚΕΔ μπορεί να το εξηγήσουν. Και προφανώς δεν είναι η μόνη περίπτωση πρώην διαιτητή που κρίθηκε ανεπαρκής, αλλά πλέον βαθμολογεί και κρίνει άλλους διαιτητές εν αντιθέσει με όσους ήταν διεθνείς και τους ψάχνουμε με το κιάλι.

Πάμε παρακάτω. Στο παιχνίδι για το οποίο ουσιαστικά τελείωσε ο Κύρκος ως εν ενεργεία διαιτητής, έγινε και κάτι ακόμα: Ξέχασε να γράψει στο φύλλο αγώνα πως –όπως υποστήριξε ο ίδιος- ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον επισκέφθηκε στα αποδυτήρια και του έκανε παράπονα για τη διαιτησία του.

Όταν λοιπόν ο Κύρκος ρωτήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του αείμνηστου Μάκη Ψωμιάδη για τον εάν έγραψε στο φύλλο αγώνα όσα φέρεται να του είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, η απάντηση του ήταν η εξής: «Δεν το κρίναμε σκόπιμο».

Θυμίζουμε, επίσης, πως ο Κύρκος ήταν παρατηρητής διαιτησίας και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

*onsports
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

loading...
 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.