Με εξοντωτικές ποινές απειλείται ο ΠΑΟΚ!

Written By livesportsgr on Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 | 23:46

Loading...
Σχεδόν όλο τον πειθαρχικό κώδικα χρεώνει στον ΠΑΟΚ η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Αφαίρεση 3-6 βαθμών, κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές και εξαψήφιο πρόστιμο εν όψει. 

Πειθαρχική δίωξη για όσα έγιναν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Βάσει των άρθρων για τα οποία γίνεται λόγος στη δίωξη, ο ΠΑΟΚ κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων πριν και στη διάρκεια του αγώνα και εισβολή οπαδών μεταξύ άλλων. Όλα αυτά επισύρουν βαρύτατες «καμπάνες», που μπορεί να ισχύσουν ακόμη και αθροιστικά. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ κατηγορείται:

1. Ρίψη αντικειμένων πριν ή μετά τον αγώνα, η οποία επισύρει 8 έως 20 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Ρίψη αντικειμένων στη διάρκεια του αγώνα, η οποία επισύρει 20 έως 50 χιλ. ευρώ πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

3. Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο η οποία:
α) αν συνοδεύεται από βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (αν εκδικαστεί στα πλέι-οφ, θα αφαιρεθούν από τα πλέι-οφ).
β) αν δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες και φθορές, επισύρει 50 έως 90 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 1-2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, μηδενισμό στον αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη

4. Εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία επισύρουν 70 έως 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο, 2-3 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Ο αθλητικός δικαστής θα κρίνει αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ή όχι κι αν υπήρξε βιαιοπραγία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι υπόλογος και για τη διακοπή του αγώνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 3-6 βαθμών, τουλάχιστον 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και εξαψήφιο πρόστιμο. Μάλιστα, αν η ποινή αφαίρεσης βαθμών τού επιβληθεί στη διάρκεια των play offs, θα τεθεί σε εφαρμογή στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος. Αυτό που εκκρεμεί πάντως είναι πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Αναλυτικά η δίωξη: 

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπούμενης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

*sportfm
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.