Διαδώστε το πριν το κατεβάσουν

Written By livesportsgr on Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 | 01:44

Loading...
Η εποχή της μελαγχολίας των όσων σκέφτονται και της επιθετικότητας των ηλιθίων. Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για αυτά που αντιλαμβάνεται γύρω από την κοινωνία και τα συνδέει με τον ΠΑΟΚ και το περιβάλλον του που τον έχει εγκλωβίσει στη μιζέρια.

Μυστήρια εποχή, άγρια. Η αγορά πεθαμένη, η προοπτική μηδενική. Σπούδασες; Καλλιεργήθηκες; Πάρε τον δρόμο σου από την χώρα. Σκέφτεσαι; Φύγε όσο είναι καιρός. Η κατάσταση είναι δραματική πλέον.
Η επιθετικότητα των ηλιθίων είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Δεν είναι το χρήμα, δεν είναι η επιβίωση. Αυτή, Ελλάδα είμαστε θα την βγάλουμε την άκρη. Χρωστάμε; Όχι μόνο εμείς, δεν τρέχει κάστανο. Τον ηλίθιο όμως πως τον νικάς;

Δεν θέλουν τους ξένους στη χώρα. Το DNA βάλλεται. Θα αλλοιωθεί και θα χάσουμε το κελεπούρι. Τι κι αν το έθνος πέρασε καμιά πενηνταριά πολέμους, πέρασε κάθε καρυδιάς κατακτητής από εδώ. Το DNA μας μη πάθει κάτι. Λες και δεν έπαθε ήδη.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες για τη χώρα. Τα ξεχάσαμε όλα τα άλλα. Από τη μία έχω φίλους που τρέχουν στην Ειδομένη να πάρουν καμιά οικογένεια σπίτι τους γιατί πεθαίνουν άνθρωποι, από την άλλη ακούω και βλέπω διάφορους να φωνάζουν για να φύγουν από τη χώρα μας. Και η επιχειρηματολογία τους είναι κείμενο του στυλ «Διαδώστε το πριν το κατεβάσουν».

Διέδωσέ το μαλάκα μη χάσεις. Ρουφιάνεψε το ψέμα, την γυναίκα με την μπούργκα που έλεγε ειδήσεις στα αραβικά στη κρατική τηλεόραση. Διέδωσε την παπαριά που ο Αλβανός που είχε κάψει την εικόνα της Παναγίας έπαθε καρκίνο μετά από 15 χρόνια, διέδωσε τους μαλάκες που πέταξαν γουρουνοκεφαλές από τις Καγιέν που πήραν από τις επιδοτήσεις.

Τον Κολοκοτρώνη ρουφιάνεψες εκεί θα κολλήσεις;

Μια απορία λύσε μου μόνο. Αν στην Ειδομένη υπήρχαν δύο δίδυμες Σύριες μοντέλες της Victoria Secret και έψαχναν σπίτι να φιλοξενηθούν, θα τις έπαιρνες; Σιγά μη δεν τις έπαιρνες υποκριτή. Θα χώριζες και τη γυναίκα σου που σε ξεσκατώνει είκοσι χρόνια όπως κάνεις με τις ρωσίδες και τις ουκρανές.

Και το τραγικό της υπόθεσης, είναι πως οι παππούδες σου τα έζησαν. Μου έλεγε η μάνα μου πως έσφαξαν όλη την οικογένεια του παππού μου και δεν τον βρήκαν μέσα στο σπίτι γιατί ήταν μικρός, είχε κρυφτεί και βιαζόντουσαν οι άλλοι να σφάξουν τα διπλανά σπίτια. Το πώς βρέθηκε στη Δράμα χωρίς κανένας και πως από σπόντα βρήκε τον αδερφό του που ήταν μεγαλύτερος και ήταν στο αντάρτικο έχοντας γλιτώσει τη σφαγή.

Θα μου πει ο άλλος πως οι Σφαγείς ήταν μουσουλμάνοι, ξεχνώντας βέβαια πως οι δικοί του έκαναν τα ίδια.

Ή είσαι άνθρωπος ή δεν είσαι. Η επιθετικότητα του ηλιθίου μας έχει οδηγήσει στη μελαγχολία. Από τη μία πρέπει να τον ανεχτείς, από την άλλη άμα αντιδράσεις γίνεσαι έναν με αυτόν. Και κάπου εδώ το κλείνω. Δεν χρειάζεται περισσότερα. Πάμε στα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μου χάλασε τα τελευταία δύο Σάββατα. Δεν ήταν τα μόνα που μου έχει χαλάσει βέβαια, αλλά ήταν σερί και μου γύρισε είναι η αλήθεια το μάτι.

Το προηγούμενο, έχασε από το Λαύριο στο μπάσκετ, με τρόπο τέτοιο ώστε να σου λένε μπροστά στη μούρη σου πως το τμήμα με την πιο βαριά φανέλα του συλλόγου δεν έχει πλέον αυτή την αύρα. Χθες, το κερασάκι στη τούρτα από την ήττα στη Γλυφάδα και τον τρόπο που ήρθε. Είναι τυχαία γεγονότα ή η μιζέρια μας τρέφεται από τέτοιες βραδιές;
Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος μίζερος πλέον. Φαίνεται, δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Τα ίδια πρόσωπα που ανακυκλώνονται και ουσιαστικά δεν έχουν τα κίνητρα για να οδηγήσουν το κλαμπ παραπέρα. Ένας μεγαλομέτοχος που πληρώνει τα κέρατά του και δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Ένα περιβάλλον που βλέπει σε αυτόν μόνο το χρήμα του για να μπορέσει να κάνει τζάμπα λεζάντα. Ένα κοινό, που μεγάλο μέρους αυτού βλέπει την προσωπική του σωτηρία μέσα από τη λίστα πληρωμών του Σαββίδη.

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να αλλάξει το στάτους του. Και βέβαια γενναίες αποφάσεις που θα φέρουν ρήξεις με τις παραδοσιακά βολεμένες προσωπικότητες γύρω από την ομάδα.

Με δημόσιες σχέσεις δεν αλλάζεις στάτους. Μόνο με ρήξεις.

Και από τη στιγμή που κάποιος πληρώνει τόσα χρήματα, πρέπει να έχει στη δούλεψή του τους καλύτερους. Όχι αυτούς που επέβαλλαν οι τεχνητές κρίσεις εδώ και μία τετραετία.

sdna
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.