Καυτό ρεπορτάζ για Άρη και εκκαθάριση

Written By livesportsgr on Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 | 17:52

Loading...
Ο Δημήτρης Κανελλάκης αναλύει τις προτάσεις που έχει κάνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον νέο αθλητικό νόμο

Λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει το προσχέδιο έδωσε  ο Δημήτρης Κανελλάκης στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5. Αναλυτικά όσα είπε:
«Όπως ακριβώς σας τα λέγαμε από χθες σε σχέση με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πηγαίνει ένας μεγάλος φάκελος από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή στον Κοντονή, με 38 άρθρα και ένα αναρίθμητο. Το ένα δεν έχει αριθμό και αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ και τον Άρη. Το άρθρο αυτό αναφέρει όλα όσα σας λέγαμε από χθες, για τα οποία σας είχαμε προϊδεάσει.

Αναφέρει -για τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ- ότι δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν σε επαγγελματική κατηγορία αν δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση. Δεν μπορούν να επιστρέψουν “καθαρές”. Μπορούν να επιστρέψουν μόνο αν είναι έτοιμες να διαχειριστούν την αναβίωση του συνόλου των χρεών τους, έτσι όπως ακριβώς είχαμε την πληροφορία από χθες και σας τη μεταδώσαμε. Η μοναδική περίπτωση να επιστρέψει μια ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση, είναι αν είναι διατεθειμένη να μείνει πέντε χρόνια στη Γ’ Εθνική. Τότε μπορεί να επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία, ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση.

Υπάρχει ένα παράθυρο, που ενδεχομένως να έχει σημασία, στο οποίο στέκεται πάρα πολύ ο τομέας αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό της συμμετοχής ερασιτεχνικής ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία. Είναι μια κατάσταση, που αφήνει μια δυνατότητα στην οποιαδήποτε ομάδα έχει πέσει στη Γ’ Εθνική και έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση, να κερδίσει λίγο χρόνο παίζοντας ως ερασιτεχνική στη Football League και ταυτόχρονα να δουλεύει ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αν με το καλό πάρει το εισιτήριο ανόδου στη Super League, και έχει αξιοποιήσει τον χρόνο για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, τότε μπορεί να παίξει καθαρή στη Super League. Υπάρχει ως πρόβλεψη αυτό το παράθυρο. Οτιδήποτε σας μεταφέρουμε ως πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι πράγματα που συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Δεν είναι ο τελικός νόμος. Θα αξιολογηθούν οι προτάσεις, θα βγουν στη διαβούλευση, θα συζητηθούν και θα δούμε αν υπάρξει παρέμβαση, προσπάθεια, συζήτηση, διαπραγμάτευση για να αλλάξουν κάποια από αυτά τα πράγματα.

Το μοναδικό στο οποίο δεν επιβεβαιωνόμαστε σε σχέση με όσα λέγαμε χθες, αν και κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη, είναι ότι σήμερα θα βγει το προσχέδιο σε διαβούλευση. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να χρειαστούν τουλάχιστον δέκα μέρες ακόμη για να μπορέσει να το βγάλει σε διαβούλευση ο υπουργός».

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.