Ανατροπή! Αυτά είναι τα λεφτά για τον Μπαρμπόσα - Αξίζει να τον δώσει η ΑΕΚ;

Written By livesportsgr on Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 | 01:02

Loading...
Για να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή, δεν έχω σκοπό να αμφισβητήσω το ρεπορτάζ οποιουδήποτε συναδέλφου, απλά ο καθένας έχει τις πληροφορίες του. Και οι δικές μου λένε πως η πρόταση που έχει γίνει για τον Μπαρμπόσα στην ΑΕΚ από την Αλ Ουάσλ από τα Εμιράτα δεν είναι στο ύψος που ακούγεται από χθες το βράδυ, δηλαδή στα 2 εκ. Ευρώ!

Να θυμίσω μάλιστα εδώ πως στην πρώτη κρούση που είχαν κάνει οι Άραβες είχαν προσφέρει στην ΑΕΚ 300 χιλ. Δολάρια. Οπότε είναι πολύ δύσκολο να είχαμε τόσο θεαματική άνοδο. Αύξηση της πρότασης υπάρχει όπως φαίνεται και είναι σημαντική. Αλλά όχι στα επίπεδα που αναφέρεται από χθες. Πολύ μακριά από αυτά. Βάσει των δικών μου πληροφοριών οι Άραβες έχουν περίπου διπλασιάσει την πρόταση τους.

Αντίθετα, η πρόταση στον Μπαρμπόσα τον ίδιο ήταν μεγάλη από την αρχή και παραμένει στα ίδια επίπεδα. Περισσότερα από 700 χιλ. Ευρώ τον χρόνο.

Επιπλέον υπάρχει και ένα ακόμη στοιχείο που δεν έχει αναφερθεί και παίζει μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις. Σύμφωνα με την συμφωνία που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2014 όταν αποκτήθηκε ο Μπαρμπόσα, η Μπράγκα έχει ποσοστό μεταπώλησης στο 40 %. Αν δεν βρεθεί λύση γι’ αυτό το θέμα, η πώληση του Μπαρμπόσα πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει.

Το αν τα λεφτά είναι πολλά ή λίγα είναι σχετικό. Ο Μπαρμπόσα είναι βασικός παίκτης της ΑΕΚ. Ήταν πέρσι και βασικός έχει ξεκινήσει και φέτος. Είναι όμως και 29 ετών, ενώ το συμβόλαιο του τελειώνει του χρόνου και από την 1η Γενάρη μπορεί να υπογράψει όπου θέλει για την σεζόν 2017-2018.

Από αυτή την άποψη η πρόταση που γίνεται στην ΑΕΚ φυσικά δεν τινάζει την μπάνκα στον αέρα, αλλά δεν είναι και αμελητέα. Αν συνυπολογιστεί το συμβόλαιο του που για φέτος είναι παραπάνω από 300 χιλ. Ευρω, το κέρδος θα είναι σημαντικό. Μαζί με την εφορία θα πιάνει το 1 εκ. Ευρώ.
Αλλά δεν είναι το οικονομικό που βάζει την ΑΕΚ σε διαδικασία να εξετάζει σοβαρά την πώληση του Μπαρμπόσα. Καταλαβαίνετε πιστεύω πως ναι μεν υπάρχει ένα σεβαστό οικονομικό όφελος – επαναλαμβάνω με προϋπόθεση να βρεθεί άκρη με το ποσοστό της Μπράγκα – αλλά είναι προς πολύ συζήτηση αν είναι αρκετό για να βάλει την ΑΕΚ σε διαδικασία αντικατάστασης βασικότατου παίκτη της παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος.

Το κύριο θέμα είναι η κατάσταση που δημιουργείται με τον παίκτη. Κακά τα ψέματα, ο Μπαρμπόσα βλέπει να του γίνεται μια πρόταση που αν την χάσει δεν πρόκειται να την βρει ξανά μέχρι το τελος της καριέρας του και ενώ είναι στα 29 του. Όχι μόνο από την ΑΕΚ δεν θα την βρει, αλλά γενικά σε επίπεδο Ευρώπης. Πάνω από 700χιλ. Ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση.

Ο παίκτης μέχρι τώρα έχει φερθεί άψογα. Έχει πει στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως αν δεν είχε προκύψει αυτό η μοναδική του σκέψη θα ήταν να ανανεώσει και να μείνει στην ομάδα για όσο περισσότερο γίνεται στην συνέχεια. Αλλά τα χρήματα είναι πάρα πολλά για έναν επαγγελματία που λογικά δεν θα έχει άλλη ευκαιρία για να τα βρει ξανά ως το τέλος της καριέρας του.

Τόσο ο ίδιος, όσο και κυρίως ο μάνατζερ του, αναγνώρισαν πως η πρώτη πρόταση που είχε γίνει στην ΑΕΚ, ήταν … για τα θηρία. Και έκαναν προσπάθεια να αυξηθεί σε επίπεδα που θα φέρουν ένα αξιοπρεπές οικονομικό όφελος στην Ένωση. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Μπαρμπόσα εμπίπτει στην πρόβλεψη του κανονισμού της FIFA για δυνατότητα εξαγοράς του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του. Βέβαια κάτι τετοιο είναι σχεδόν απίθανο να το έκανε η πλευρά του παίκτη, αφού ο μάνατζερ του έχει πολύ καλή σχέση με την ΑΕΚ λόγω και Σιμόες, αλλά είναι ένα υπαρκτό στοιχείο.
Αν η ΑΕΚ αρνηθεί την πρόταση, τότε λογικά θα πρέπει να καλέσει άμεσα τον παίκτη για ανανέωση και να του κάνει μια πρόταση που θα του επιτρέπει να σκεφτεί πως η χασούρα από το να μην πάει στα Εμιράτα δεν θα είναι και τραγική. Όμως για τον Μπαρμπόσα στην ΑΕΚ και λογικά, είχαν σκοπό να αποφασίσουν μέσα στο πρώτο μισό της σεζόν και με εικόνα απο την παρουσία του στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα. Μιλαμε δηλαδή για έναν παίκτη που ακόμη είναι ζητούμενο αν θα του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Αν το πάνε έτσι μετά από απόρριψη της πρότασης των Αράβων, θα ξέρουν πως θα έχουν έναν ποδοσφαιριστή που θα γνωρίζει ότι έχασε το συμβόλαιο της ζωής του και θα περιμένει άμεσα κάποια κίνηση από την πλευρά της ΑΕΚ, την οποία όμως η τελευταία δεν έχει ακόμη στο πρόγραμμα να την κάνει.

Δεν αμφισβητείται ο επαγγελματισμός του, αλλά ολοι γνωρίζουμε ή μπορούμε να φανταστούμε, πως είναι να εργάζεσαι κάπου και να γνωρίζεις πως έχεις χάσει πολλά χρήματα από μια άλλη δουλειά που θα μπορούσες να πας, αλλά δεν σε άφησαν.

Δεν είναι εύκολη η θέση της ΑΕΚ. Τα χρήματα που της προσφέρονται είπαμε είναι σε αξιοπρεπές επίπεδο, αλλα δεν της επιτρέπουν να αλλάξει την ως τώρα πρακτική της και να πάει για να αγοράσει αντικαταστάτη. Ο τελευταίος πρέπει να είναι είτε ελεύθερος οπότε θα χρειάζεται χρόνο για να μπει σε ρυθμό, είτε δανεικός με μια ρεαλιστική οψιόν αγοράς για να είναι και σε αγωνιστική ετοιμότητα από την νυν ομάδα του, είτε να μπορεί να αγοραστεί με ένα μικρό ποσό. Δύσκολες προϋποθέσεις με λίγα λόγια. Υπάρχουν κάποιες επιλογές, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μου δεν υπάρχει κάποιος που να είναι έτοιμος να τον φέρει αύριο στην Αθήνα η Ένωση.

Συμπερασματικά, η ΑΕΚ δεν είναι μεν μακριά από την απόφαση να παραχωρήσει τον Μπαρμπόσα από την στιγμή που του προσφέρεται ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο και στην ίδια κάποια χρήματα όχι πολλά, αλλά όχι και απαγορευτικά για να το σκεφτεί. Όμως στην τελική απόφαση θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο το τι θα γίνει με την Μπράγκα, κάτι που πρέπει να το διευθετήσουν οι εκπρόσωποι του παίκτη. Γιατί αν δεν ξεπεραστεί το θέμα αυτό, στην ουσία το όποιο οικονομικό όφελος για την ΑΕΚ θα είναι ελάχιστο.

πηγή: enwsi.gr
Loading...

Δημοσίευση σχολίου


Join Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds! Close

Powered By | blogger widgets

 
Copyright © 2010 - 2015. LiveSports - All Rights Reserved
Created by D. P.